CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Nové minirozšíření Divy lidstva (nebo tak nějak?)

téma založeno uživatelem Weetek23 - 13.8.2023, 10:26 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 9 Chmura 5 Eldenroot 1 Fanny 3 hepyno 1 LunarHexagon 1 Mati 6 peťul 3 Silveralius 1 šmoula 4 Weetek23 2 xwinte00 1
No vždy to o Moses umiestniť na kraj hracej plochy. Dôležité je ako bude navrhnuté bodovanie. Ale konečne rozšírenie ktoré neškodí (teda dúfam) :)

Odoslané z SM-A202F pomocou Tapatalku
Odpovědět
No, mne to pride ako nejaka ina obdoba rozsirenia Trhy v Lipsku. Kazdy z divov ma jeden zo symbolov - mesto, cesta, luka, klastor.
Kedze HiG sa vyjadrilo, ze Trhy v Lipsku nebude prerabat do C3 a ani robit dotlac (predpokladam opat kvoli nejakym pravam, resp. mozno kvoli limitovaniu Trhov v Lipsku na nemeckeho odberatela), takto pridava segmenty z krajin, kde su velke skupiny fanusikov - Francuzko, Spanielsko, Velka Britania, Taliansko.
A teda aj sposob, ako toto rozsirenie vyhodne predat, nakolko bude obsahovat 20 karticiek, tak to nebude za obvyklych 4,99 ale minimalne 7,99 pripadne viac.
Kazdopadne co si myslite o tom, ze to bude plus minus nieco ako Trhy v Lipsku?
Odpovědět
(20.8.2023, 8:46)šmoula Napsal(a): No s těma Trhami v Lipsku nevím...Teď jsou to zkoušel poskládat ať je z toho "startovní kartička" a moc to do sebe nepasuje Velký úsměv (viz příloha)
Já bych to viděl tak, že si každý vybere 1 na začátku hry a hraje se to jako Německé hrady...ale uvidíme Mrknutí
To je pravda, mne sa to tiež nepodarilo :). Vsimni si ale tie symboly. No uvidíme.

Odpovědět
(21.8.2023, 7:49)Fanny Napsal(a): A jak víte že těch dílků nebude víc? pokud si dobře pamatuju tu fotku kde sedí Klaus-Jürgen Wrede ještě s někým u stolu a testují to, tak tam těch dílků bylo víc než 4, tak jako tak jsou tyto spekulace předem celkem zbytečné - musíme to vyzdržet a počkat si Velký úsměv

Naaah, kto by tolko cakal?
Odpovědět
No tam moze byt problem aj s autorskymi pravami ohladom tych tvarov. Ved aj Meeple ako taky je autorsky chraneny.
Odpovědět
No mozno aj skôr lebo niekedy dajú pravidlá von ešte skor

Odpovědět
No neviem ako to je v cestine, ale pri slovenskom nazve by som zostal pri Divy ľudstva.
Ano, je tam mozna zamena s Siednimi divmi sveta, ale tato zhoada - zamena je uplne zamerna.
V anglictine mas 7 Wonders, a Wonders of humanity.
Cize 7 divov sveta a Divy ludstva.
Plus casto krat, a oznacuju niektore extra dtavby ano novy div sveta, 8-mi div sveta a podobne.
Odpovědět
Pre slovenčinu určite použijeme Divy niečoho.
Nakoľko zázraky sa na architektonické skvosty ale vôbec nepoužívajú Skôr sa používa že divy novej doby, divy novoveku a divy Slovenska (oficiálny názov knihy) a pod.
Ad preklad z nemčiny. No to ani nejde o doslovný preklad ale skôr o vyznamovy a zaužívaný žargón :)
Trocha sa zle prekladá to ľudstvo. Toto ešte skúsim s niekým konzultovať. Lebo toto sa nepoužíva.

[-] 2x   Chmura, peťul
Odpovědět
No pozeral som to v slovenčine. No používa sa vyzerá dejiny ľudstva. História ľudstva. Ale je to také divné.
Tie zázraky ľudstva znejú lepšie. Ale pozeral som pravidlá fakt to vyzerá divné ak je v texte: bla bla vďaka zázraku bla bla. Tu jednoznačne sedí viac slovo div.
No ešte som našiel synonymum že "človečina" ale asi uznáte že divy človečiny asi nie je to správne pomenovanie v 21. storočí :)

Oki, takze slovensky nazov navrhujem Divy ľudstva, pre ludstvo proste nie je vhodne synonymum, a Zazraky ludstva je sice doslovnky preklad, ale Divy je zauzivany vyberaz pre architektonicke, ohromujuce stavby, pripadne prirodne vytvory.
Takze do Carcapedie aj do Wikicarpedie pojde tento nazov.
[-] 2x   Chmura, Mati
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Exkluzivní nové minirozšíření: Nizozemsko peťul 5 6 206 23.10.2025, 23:03
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Divy Lidstva 2 šmoula 16 182 9.9.2024, 22:43
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Nové minirozšíření SÁZKY Chmura 4 115 14.10.2022, 19:09
Poslední příspěvek: Chmura
  Nové vydanie Lovci a zberači ako aj nové logo HiG Bumsakalaka 10 1 615 1.10.2020, 14:18
  Čtyři nové mapy pro Carcassonne a nové rozšíření (Nová edice) Chmura 16 3 006 22.1.2020, 23:41

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)